Menu
A+ A A-

Μanual ιδιοκτήτη

  • Κατηγορία: Άρθρα Σελίδας
  • Γράφτηκε από τον/την Mbikes
  • Εμφανίσεις: 1015
  • 30 Οκτ

 

Σας συμβουλεύουμε να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο και να
εξοικειωθείτε με το καινούργιο σας ποδήλατο.Εάν έχετε αγοράσει το ποδήλατο για κάποιο παιδί,
παρακαλούμε αφιερώστε τον απαιτούμενο χρόνο,ώστε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί καταλαβαίνει τις
πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο αυτό. Είναι βασικό ο γονέας/ ένας υπεύθυνος ενήλικας να πραγματοποιήσει λεπτομερή ανασκόπηση αυτών των πληροφοριών και να τις αναγνώσει και εξηγήσει στο παιδί. Ακόμα κι αν είστε πεπειραμένος ποδηλάτης,παρακαλούμε αφιερώστε τον απαιτούμενο χρόνο να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο, πριν εσείς ή το παιδί σας χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο.
Για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης,ασφάλειας και ευχαρίστησης κατά την οδήγηση, σας
συμβουλεύουμε επίσης να πραγματοποιήσετε την πλήρη συναρμολόγηση του ποδηλάτου σας σε τοπικό εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων. Τυχόν προσαρμογές και επεμβάσεις που διενεργείτε μόνοι σας ανάγονται εξ ολοκλήρου στην δική σας ευθύνη.
Είναι σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι βασικές γνώσεις οδήγησης ενός ποδηλάτου. Εξίσου σημαντική είναι η άσκηση της κοινής ποδηλατικής αίσθησης.Όπως όλα τα αθλήματα, έτσι και η ποδηλασία ενέχει κινδύνους τραυματισμού. Επιλέγοντας να οδηγήσετε ένα ποδήλατο, αποδέχεστε την πιθανότητα επέλευσης τέτοιων κινδύνων. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε αλλά και να τηρείτε με συνέπεια τους κανόνες ασφαλούς και υπεύθυνης οδήγησης, καθώς και τους κανόνες επιμελούς χρήσης και συντήρησης του ποδηλάτου. Η ορθή χρήση και επιμελής συντήρηση του ποδηλάτου μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Επειδή όμως είναι αδύνατο να προβλεφθεί κάθε πιθανή κατάσταση που μπορεί να ανακύψει κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, αυτό το εγχειρίδιο δεν επιχειρεί την πλήρη αναπαράσταση της ασφαλούς χρήσης ενός ποδηλάτου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση του ποδηλάτου κατά περίπτωση, οι οποίοι δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να αποφευχθούν και ανάγονται αποκλειστικά στην ευθύνη του αναβάτη.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ


• Τηρείτε πάντα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κάθε σχετικό νόμο και κανονισμό.

• Οδηγείτε αμυντικά, υποθέτοντας ότι οι άλλοι δεν σας βλέπουν. Ποτέ μην συναγωνίζεστε μέσα στην
κίνηση πεζών και αυτοκινήτων. Ποτέ μην κρατιέστε από άλλο όχημα, ή μην ρυμουλκείτε ή ωθείτε άλλο
όχημα κ.λ.π. Κατά την οδήγηση στην κυκλοφορία προσέχετε τα αυτοκίνητα που σταματούν στην άκρη του δρόμου, ή τα σταθμευμένα αυτοκίνητα των οποίων οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν οποιαδήποτε στιγμή. Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα σήματα με τα χέρια για την στροφή και το σταμάτημα. Παρακαλούμε διαβάστε και σεβαστείτε την εθνική νομοθεσία σχετικά
με τη χρήση εξοπλισμένων και μη-εξοπλισμένων (π.χ. με σύνολα φωτιστικών & αντανακλαστικών)
ποδηλάτων στη δημόσια κυκλοφορία.

• Πάντα να έχετε τα εμπρόσθια και τα οπίσθια φώτα αναμμένα κατά την ποδηλασία μετά το ηλιοβασίλεμα. Εγκαταστήστε κατάλληλα εμπρόσθιους και οπίσθιους ανακλαστήρες τροχών και περιοδικά ελέγχετε την σταθερότητα και την καθαρότητα της επιφάνειάς
τους.

• Πάντα να φοράτε κράνος. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την κατάλληλη εφαρμογή,χρήση, και φροντίδα του κράνους σας. Επίσης, σε περίπτωση που μεταφέρετε παιδί σε παιδικό κάθισμα, βεβαιωθείτε ότι το παιδί φορά πάντα κατάλληλο κράνος .

• Πάντα να οδηγείτε φορώντας ρούχα που φαίνονται (π.χ. με φωτεινά χρώματα), τα οποία να μην είναι πολύ φαρδιά, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος τα φαρδιά ρούχα να εμπλακούν με τα μέρη του ποδηλάτου ή με άλλα αντικείμενα κατά τη διαδρομή σας.

• Πάντα να φοράτε παπούτσια που παραμένουν σταθερά στα πόδια σας και προσφέρουν καλή
πρόσφυση με τα πεντάλ. Μην οδηγείτε χωρίς παπούτσια ή φορώντας σανδάλια. Τα γυμνά μέρη του
σώματός σας πρέπει να κρατηθούν μακριά από την αλυσίδα, τον δισκοβραχίονα και τα πεντάλ.

• Πάντα να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, δεδομένου ότι ζωύφια, σκουπίδια και σκόνη μπορεί να σας
αναγκάσουν να χάσετε τον έλεγχο ή ακόμα και να σας τραυματίσουν. Τα γυαλιά αυτά πρέπει να σκουραίνουν στον ήλιο και να γίνονται διάφανα στην έλλειψη αυτού.

• Ποτέ μην οδηγείτε με ακουστικά. Καλύπτουν τους ήχους της κυκλοφορίας και τις σειρήνες οχημάτων έκτακτης ανάγκης και σας εμποδίζουν να συγκεντρωθείτε στην σωστή οδήγηση. Επίσης, η καλωδίωσή τους μπορεί να μπερδευτεί με τα κινούμενα μέρη του ποδηλάτου, αναγκάζοντάς σας να χάσετε τον έλεγχο.

• Εξασφαλίστε ότι το μέγεθος του ποδηλάτου είναι το κατάλληλο για τον αναβάτη, ότι ο αναβάτης μπορεί να φθάσει στις μανέτες των φρένων εύκολα και ότι τα φρένα και το ποδήλατο γενικά λειτουργούν απολύτως ικανοποιητικά. Σε γενικές γραμμές τα ποδήλατα μας είναι προ-συναρμολογημένα και παραδίδονται έτσι ώστε η δεξιά μανέτα των φρένων να ενεργοποιεί το οπίσθιο φρένο και η αριστερή το εμπρόσθιο φρένο.
Σε ορισμένες χώρες η εθνική νομοθεσία μπορεί να επιβάλλει την αντίθετη συναρμολόγηση, είτε
άμεσα από το εργοστάσιο παραγωγής, είτε από το κατάστημα πώλησης. Παρακαλούμε για περισσότερες λεπτομέρειες ελέγξτε το ποδήλατο στο τοπικό εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων, κατά προτίμηση τη στιγμή παράδοσής του σε εσάς.

• Ποτέ μην επιβαίνετε περισσότερα άτομα πάνω σε ποδήλατο το οποίο σχεδιάστηκε για έναν αναβάτη . Σε περίπτωση καθισμάτων/μεταφορέων παιδιών, βεβαιωθείτε ότι είναι εγκεκριμένα ως προς την ασφάλεια του παιδιού και εγκατεστημένα κατάλληλα. Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα μοντέλα ποδηλάτων που υπάγονται στις κατηγορίες Mountain,All terrain, Dirt, Full Suspension, Trekking Off-
Road, Fitness, Road, Junior και Freestyle δεν είναι προορισμένα να επιδέχονται τη χρήση καθισμάτων/μεταφορέων παιδιών. Η εταιρεία μας δεν δίνει καμία εγγύηση και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση τέτοιου καθίσματος στα ποδήλατα των προαναφερθέντων κατηγοριών.

• Τοποθετήστε τα φορτία σταθερά και με ασφάλεια. Ποτέ μην μεταφέρετε φορτία (π.χ. τσάντες, συσκευασίες) που παρεμποδίζουν τα φρένα, την ορατότητα ή τον έλεγχο του ποδηλάτου. Η εταιρία μας δεν παρέχει καμία εγγύηση και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για χρήση ρυμουλκού αποσκευών ή μεταφορέων μικρών παιδιών που απαιτούν ειδική κατασκευή πλαισίου ή/και ειδική κατασκευή στο ποδήλατο, καθώς και σε οποιαδήποτε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω συστάσεων.

Ποτέ μην οδηγείτε σε ακραίες καιρικές συνθήκες ή κάτω από την επήρεια οινοπνεύματος. Μην εκτελείτε άλματα ή ακροβατικές δραστηριότητες χωρίς τον κατάληλο εξοπλισμό ασφαλείας και την κατάληλη γνώση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Να ελέγχετε το ποδήλατό σας κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Επειδή οι διάφοροι κατασκευαστές εξαρτημάτων χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών παξιμάδια,βίδες ή άλλους συνδέσμους, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά και διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο, δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν σε αυτό το εγχειρίδιο όλες οι ροπές
(δυνάμεις σύσφιξης) που αφορούν ένα ποδήλατο.
Για να σφίξετε σωστά ένα σύνδεσμο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατάλληλο κλειδί μέτρησης της ροπής (ροπόκλειδο). Ένας επαγγελματίας μηχανικός ποδηλάτων μπορεί με ένα ροπόκλειδο να σφίξει σωστά στο ποδήλατο σας μία βίδα, ένα παξιμάδι ή άλλο σύνδεσμο.Σε κάθε περίπτωση η εσφαλμένη δύναμη σύσφιξης ενός συνδέσμου μπορεί να οδηγήσει στην αστοχία του εξαρτήματος και στη συνέχεια στην απώλεια του ελέγχου και την πτώση.
Εάν επιθυμείτε να εργαστείτε στο ποδήλατό σας χωρίς βοήθεια από εξειδικευμένο μηχανικό, πρέπει να πάρετε τις σωστές προδιαγραφές ροπής από τον κατασκευαστή ποδηλάτων ή εξαρτημάτων, ή από το τοπικό εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων. Εάν πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποια ρύθμιση στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, σας προτρέπουμε να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή και να ελέγξετε το συντομότερο δυνατόν στο τοπικό εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων τα εξαρτήματα τα οποία ρυθμίσατε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σωστή δύναμη σύσφιξης σε βίδες, παξιμάδια ή άλλο σύνδεσμο στο ποδήλατό σας είναι
σημαντική. Λιγότερη δύναμη και ο σύνδεσμος μπορεί να μην είναι ασφαλώς σφιγμένος.

Αξιολογήστε κάθε φορά τη φυσική σας κατάσταση και τυχόν προβλήματα υγείας,πριν οδηγήσετε. 

• Θυμηθείτε ότι μοιράζεστε το δρόμο ή το μονοπάτι με άλλους ποδηλάτες, αυτοκινητιστές ή πεζούς.
Παρακαλούμε σεβαστείτε τα δικαιώματά τους.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Το σωστό μέγεθος ποδηλάτου είναι βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια, την άνεση και τη
βέλτιστη απόδοση κατά την ποδηλασία. Η διενέργεια των κατάλληλων προσαρμογών του ποδηλάτου στο σώμα σας και στις συνθήκες που οδηγείτε απαιτούν εμπειρία, τεχνικές δεξιότητες και μερικές φορές ειδικά εργαλεία. Πάντα να ζητάτε από εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων να διενεργεί αυτές τις προσαρμογές στο ποδήλατό σας. Εάν το ποδήλατό σας δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, μπορεί να χάσετε τον έλεγχο και να πέσετε. Εάν το καινούριο ποδήλατό σας δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο ποδηλατικό κατάστημα  πριν το οδηγήσετε.
Το ύψος Standover είναι το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο για την καταλληλότητα του μεγέθους ενός ποδηλάτου. Είναι η απόσταση μεταξύ του εδάφους και του πλαισίου στο σημείο του καβάλου, όταν είστε σε θέση ελαφριάς διάστασης επάνω στο ποδήλατο σας.  Ένα ποδήλατο που χρησιμοποιείται
σε ομαλές διαδρομές ασφαλτοστρωμένου δρόμου χρειάζεται ελάχιστη απόσταση Standover ίση με 5cm, ενώ για χρήση εκτός δρόμου απαιτείται απόσταση τουλάχιστον 10cm. Η καλύτερη απόσταση για μικτή χρήση είναι 7,5cm.

Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν είναι χαλαρό στο ποδήλατό σας. Ανυψώστε τον εμπρόσθιο τροχό από
5 έως 8 cm από το έδαφος και στη συνέχεια αφήστε τον να αναπηδήσει στο έδαφος. Πραγματοποιήστε έλεγχο αφής και εάν κάτι το ακούτε, ή το αισθάνεστε, ή το βλέπετε χαλαρό, σφίξτε το. Εάν δεν είστε βέβαιοι, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων.

Η θέση της σέλας είναι το δεύτερο σε σημαντικότητα στοιχείο για τη σωστή επιλογή μεγέθους ενός
ποδηλάτου. Η ρύθμιση επάνω-κάτω της σέλας απαιτεί να κάθεστε επάνω στη σέλα με τη φτέρνα
στο πεντάλ και να περιστρέψετε το βραχίονα με φοράπρος το έδαφος μέχρι να είναι παράλληλος με τονσωλήνα της σέλας, ώστε να μπορείτε να ελέγξετετη διεύθυνση του ποδιού σας. Αν το πόδι σας δείχνει το έδαφος με προσέγγιση 30 μοιρών, το ύψος της σέλας είναι εντάξει. Αμέσως πρέπει να ελεγχθεί εάν το σημείο ελέγχου του ύψους (ελάχιστης εισαγωγής/minimum insertion) του λαιμού σέλας είναι ορατό.Εάν είναι, είτε χρειάζεστε μακρύτερο λαιμό σέλας, ή το ύψος Standover δεν είναι σωστό για το σώμα σας. Υπάρχουν άλλες δύο ρυθμίσεις για τη σέλα, η εμπρός-πίσω και η γωνία της. Οι περισσότεροι αναβάτες προτιμούν γωνία ίση με το μηδέν, δηλαδή οριζόντια σέλα. Η εμπρός-πίσω ρύθμιση αφορά τις διαστάσεις του επάνω μέρους του σώματος, όπως επίσης το ύφος οδήγησης και την προτιμώμενη άνεση. Και οι δύο αυτές ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν την πρώτη φορά που θα οδηγήσετε το ποδήλατο από το εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων, όπου πρέπει επίσης να σας εξηγήσουν πώς να το κάνετε στο εξής.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν επιδέχονται όλοι οι λαιμοί σέλας και όλες οι σέλες την ίδια μέθοδο ρύθμισης. Εάν το ποδήλατό σας είναι εξοπλισμένο με λαιμό σέλας ο οποίος περιλαμβάνει ανάρτηση,ζητήστε από εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων να το ελέγχουν και να το συντηρούν περιοδικά. Είναι σημαντικό να στερεωθεί κατάλληλα η σέλα στο λαιμό σέλας, καθώς και ο λαιμός σέλας μέσα στον σωλήνα της σέλας. Εάν το ποδήλατό σας έχει μη συνεχόμενο σωλήνα σέλας, κάτι συνηθισμένο στα ποδήλατα με εμπρόσθια και οπίσθια ανάρτηση (full suspension),βεβαιωθείτε ότι ο λαιμός σέλας είναι αρκετά μακρύς ώστε να τον αγγίζετε με το δάκτυλό σας, ενώ έχει τοποθετηθεί στον σωλήνα της σέλας, χωρίς να ξεπερνάει την πρώτη φάλαγγα του δακτύλου σας. Εάν ο λαιμός σέλας όταν εισέρχεται στο πάνω μέρος του σωλήνα της σέλας είναι πολύ μικρός, υπάρχει κίνδυνος ο σκελετός να σπάσει. Εάν αντίθετα ο λαιμός σέλας ξεπερνάει το μήκος του πάνω μέρος του σωλήνα της σέλας, επιβεβαιώστε ότι υπάρχει αρκετό κενό από το κατώτερο μέρος του σωλήνα της σέλας, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία και την κίνηση της πίσω ανάρτησης. Υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσηςτου σωλήνα της σέλας με το οπίσθιο αμορτισέρ που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα. Εάν παρά τις ρυθμίσεις στη σέλα σας εξακολουθείτε να αισθάνεστε άβολα, χρειάζεστε πιθανώς διαφορετικό τύπο σέλας.Οι σέλες έρχονται σε πολλά και διαφορετικά σχήματα,μεγέθη και επίπεδα άνεσης. Παρακαλούμε ελάτε σε επαφή με το κατάστημα μας για περισσότερες πληροφορίες.

Η θέση του τιμονιού είναι το τρίτο στοιχείο για την επιλογή του κατάλληλου μεγέθους ενός ποδηλάτου. Εξαρτάται από το ύψος και τη γωνία του τιμονιού και του λαιμού του, όπως επίσης και από το πλάτος του τιμονιού. Αυτές οι ρυθμίσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων  την πρώτη φορά που κάνετε test-drive στο ποδήλατο. Υπάρχουν πολυάριθμες
δυνατότητες στην αγορά, ώστε, ακόμα και αν δεν μπορείτε να νιώσετε άνετα στη θέση οδήγησης
του ποδηλάτου, στο εξειδικευμένο κατάστημα να βρουν την κατάλληλη λύση για εσάς. Υπάρχουνδύο τύποι διαθέσιμων λαιμών τιμονιού, οι τύπου threadless και οι τύπου quill. Οι λαιμοί threadless στερεώνονται εξωτερικά του σωλήνα πιρουνιού. Το ύψος του λαιμού μπορεί να ρυθμιστεί με δακτυλίδια που τοποθετούνται κάτω ή επάνω από τον λαιμό, κατά μήκος του σωλήνα πιρουνιού. Οι λαιμοί quill τοποθετούνται στο εσωτερικό του σωλήνα πιρουνιού και σφίγγουν με ειδική βίδα που διογκώνεται. Το ύψος τους μπορεί να ρυθμιστεί με την κίνηση του λαιμού μέσα ή έξω στον σωλήνα πιρουνιού. Κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να μην υπερβεί το σημάδι μέγιστης έκτασης του λαιμού (minimum insertion/extension). Αυτό το σημάδι δεν πρέπει ποτέ να είναι ορατό πάνω από τα ανώτερα τμήματα των ποτηριών, διαφορετικά ο λαιμός τιμονιού μπορεί να δημιουργήσει βλάβη στο σωλήνα πιρουνιού, προκαλώντας έτσι την απώλεια ελέγχου του ποδηλάτου. Κατά τη ρύθμιση του ύψους του λαιμού τιμονιού, παρακαλούμε σημειώστε και θυμηθείτε την επίδραση στα καλώδια φρεναρίσματος και αλλαγής ταχυτήτων. Τα καλώδια μπορεί να υπερεκταθούνκαι να κλειδώσουν ή μπορεί να δημιουργήσουν υπερβολική βραδύτητα. Και στις δύο περιπτώσειςτο φρενάρισμα και η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί να μην λειτουργούν. Παρακαλούμε απευθυνθείτε σεεξειδικευμένο κατάστημα ποδηλάτων, όπου θα σας ενημερώσουν για την επίδραση των ρυθμίσεων τουλαιμού τιμονιού στα καλώδια του ποδηλάτου.

Το τελευταίο βήμα για τη σωστή επιλογή του μεγέθους ενός ποδηλάτου είναι η θέση των στοιχείων ελέγχου, δηλαδή των λεβιέδων αλλαγής ταχυτήτων και των μανετών των φρένων. Η θέση τους στο τιμόνι, όπως επίσης η γωνία και η απόσταση τους από τα δάκτυλα του αναβάτη, είναι πολύ σημαντικές ρυθμίσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις και θέσεις οδήγησης οι μανέτες των φρένων πρέπει να είναι σε περιοχή εύκολης πρόσβασης για τον αναβάτη. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι υψίστης σημασίας να πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα κατάστημα ποδηλάτων.

Μια τελευταία, ξεχωριστή σημείωση πρέπει να γίνει για τα ποδήλατα  με εμπρός-πίσω ανάρτηση
(full suspension). Εάν το ποδήλατό σας είναι εξοπλισμένο με οπίσθιο αμορτισέρ, παρακαλούμε
αναφερθείτε στις οδηγίες του κατασκευαστή του αμορτισέρ, που εσωκλείονται με τα υπόλοιπα
έγγραφα που σας παραδίδονται. Η ασφάλεια, η άνεση και η διασκέδαση μπορούν να διασφαλιστούν
μόνο στην περίπτωση της κατάλληλης ρύθμισης όλων των στοιχείων ανάρτησης στο ποδήλατό
σας. 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Πριν οδηγήσετε το ποδήλατό σας για πρώτη φορά,πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε τέτοια
κατάσταση λειτουργίας, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί με ασφάλεια. Παρακάτω βρίσκονται μερικοί βασικοί,απλοί, αλλά σημαντικοί τρόποι ελέγχου:

• Τα παξιμάδια, οι βίδες και όλα τα εξαρτήματα να είναι σφιχτά, χωρίς φθορές και χωρίς να έχουν ζημιές.
• Τα καλώδια να είναι τοποθετημένα ασφαλώς στον σκελετό, χωρίς να είναι μπερδεμένα.
• Τα φρένα να λειτουργούν αποτελεσματικά.
• Το στρίψιμο να είναι ελεύθερο, δηλαδή το τιμόνι να μπορεί να γυρίσει χωρίς αντίσταση, αλλά και χωρίς υπερβολικό παίξιμο.
• Οι τροχοί να κυλούν ομαλά, χωρίς οποιοδήποτε είδος ταλάντευσης.
• Οι τροχοί να στερεώνονται ασφαλώς στο πιρούνι και στον σκελετό.
• Οι τροχοί να είναι σε καλή κατάσταση και με πίεση αέρα, η οποία να είναι μέσα στις συνιστώμενες τιμές που αναφέρονται πάνω στο σώμα τους.
• Τα πεντάλ να είναι ασφαλώς σφιγμένα στους άξονες.
• Οι ταχύτητες να είναι σωστά ρυθμισμένες και οι αλλαγές τους να γίνονται όπως αναμένεται.
• Το κουδούνι και τα φώτα να λειτουργούν και να είναι καθαρά.

Ελπίζουμε με αυτες τις μικρές χρήσιμες συμβουλές να βοηθήσαμε όσο αναφορά την ασφάλεια σας και τον τρόπο σκέψης που πρέπει να έχουμε σε κάθε βόλτα μας με το νέο μας ποδήλατο.

Για κάθε προβληματισμό σας μη διστάσετε να καλέσετε την τεχνική υποστήριξη μας

Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας προς το καταστημά μας.

 

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Orange Blue Green

Login or Register